Hulp bij rouwverwerking? Leren omgaan met rouw | Alcar Coaching Skip to content

Rouwverwerking

Hulp bij rouwverwerking?

Rouw komt in vele vormen en is onmiskenbaar onderdeel van het leven. Rouw om het verlies van een dierbare, maar ook rouw om verlies van een baan of een verbroken relatie of huwelijk. Ieder mens rouwt op zijn of haar eigen manier omdat ieder mens nu eenmaal anders in elkaar steekt. 

Rouwverwerking fases

En toch doorloopt over het algemeen ieder rouwproces dezelfde stadia: van schok en ontkenning naar woede, zorg, verdriet, naar uiteindelijk berusting, acceptatie en integratie. Hoe lang iemand in welke fase van het rouwproces verkeerd, is niet te voorspellen en ook geen indicatie voor hoe lang het proces duurt. Rouwen kost tijd en het tempo bepaal jij. Het is wel belangrijk dat het rouwproces niet stagneert.

Rouwverwerking therapie

Op het moment dat je hier hulp bij denkt te kunnen gebruiken, gaan we samen kijken in welke fase je zit en wat je nodig hebt om jouw verlies een plek te geven. Mijn eigen ervaring met zowel plotseling verlies van een dierbare op jonge leeftijd als het verlies van dierbaren na een periode van ziekte, maar ook verlies van een baan, gebruik ik nu om mensen hierbij te helpen. Doordat ik mij goed kan verplaatsen in de verschillende situaties en ook weet waar de knelpunten zitten in de verschillende rouwprocessen.

Kosten per sessie €40,- excl. BTW

Neem vrijblijvend contact met mij op. Samen bespreken we of ik je kan helpen met rouwverwerking. Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Over Alcar Coaching

Alcar Coaching is gevestigd in Eerbeek, op slechts 15 kilometer van Apeldoorn. Inmiddels bestaat ALCAR coaching bijna 20 jaar officieel. Mijn methode is nuchter, beschouwend, verbindend, waar het kan met humor en bovenal gebaseerd op levenservaring. Uiteraard heb ik mij ook verdiept in diverse coachingsmethoden en literatuur over dit onderwerp.

Kom in contact met Alcar Coaching

Benieuwd welke mogelijkheden Alcar Coaching u kan bieden op het gebied van rouwverwerking? Vul het contactformulier in en ik zal vrijblijvend contact met je opnemen.