Coach zelfvertrouwen vergroten regio Apeldoorn? | Alcar Coaching Skip to content

Zelfvertrouwen coaching Apeldoorn

Coaching bij het vergroten van je zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een basisvoorwaarde om goed te kunnen functioneren, zowel op gebied van je werk als privé. De fundering voor zelfvertrouwen wordt al in je vroege jeugd gelegd. Door nieuwe dingen te doen, die dan ook goed gaan, doe je zogenoemde ‘succeservaringen’ op. Deze succeservaringen versterken je geloof in jezelf, waardoor je nieuwe dingen durft te ondernemen.

De ervaringen in je vroege jeugd zijn dan ook een belangrijke factor voor jouw zelfvertrouwen later in je leven. Daarnaast spelen mensen in jouw omgeving een bepalende rol. Wanneer je als kind omgeven bent met mensen die jou stimuleren, en leren dat ook fouten maken nodig is om verder te komen, heeft dit een positief effect op het vergroten van je zelfvertrouwen.

Je kunt dus ook stellen dat het gebrek aan succeservaringen en een stimulerende, steunende omgeving, een negatief effect heeft op de ontwikkeling van zelfvertrouwen. Bij een gebrek aan zelfvertrouwen zie je vaak een vicieuze cirkel ontstaan. Je wordt onzeker, bent bang om te falen, gaat daardoor als het ware op slot en komt moeilijk tot actie. Waardoor je dus ook geen succeservaringen opdoet, en nog onzekerder wordt.

Kosten per sessie €40,- excl. BTW

Kennismaken met Alcar Coaching en samen bekijken of coachingmethode bij u past? Laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op.

 

Of bel direct om te bekijken of mijn aanpak bij je past.

Over Alcar Coaching

Alcar Coaching is gevestigd in Eerbeek, op slechts 15 kilometer van Apeldoorn. Inmiddels bestaat ALCAR coaching bijna 20 jaar officieel. Mijn methode is nuchter, beschouwend, verbindend, waar het kan met humor en bovenal gebaseerd op levenservaring. Uiteraard heb ik mij ook verdiept in diverse coachingsmethoden en literatuur over dit onderwerp.